Zorgeloos aan zee: ook in Zeebrugge

Artikel

Zon, zee, zorgeloos

 

Op vakantie aan de Belgische Kust is weer een beetje makkelijker geworden. In Zeebrugge wordt met het project 'Zon, Zee, Zorgeloos' de toegankelijkheid van het strand opnieuw naar een hoger niveau getild.

Tijdens de zomervakantie wordt al voor de 15e keer extra aandacht besteed aan strandbezoekers met mobiliteitsbeperkingen. Ouders met een buggy, personen in een rolstoel maar evengoed een kind met een gebroken been of een verstuikte voet… 

Na een telefoontje (0472 90 08 45) komen jobstudenten je ophalen aan het station of aan de kusttram. In de directe omgeving van de strandzones zijn er dan weer 16 parkeerplaatsen voor personen met een handicap. In totaal kunnen zo’n 60 wagens met een parkeerkaart voor personen met een handicap in de omgeving van de strandwijk parkeren.

Op het strand staan drie strandrolstoelen, één volledig nieuwe tiralo en een strandrollator ter beschikking. Men kan gebruikmaken van de strandrolstoelen en rollator met of zonder hulp van de assistenten. In het badengebouw werd alles aangepast op maat van de minder mobiele badgasten: een toegankelijke douche en een toegankelijk toilet.

Nieuw is dat Stad Brugge deze zomer ook een elektrische strandrolstoel aanbiedt. "Met de elektrische rolstoel willen we ervoor zorgen dat mensen met een mobiliteitsprobleem meer autonomie krijgen. Met een elektrische strandrolstoel is de gebruiker namelijk onafhankelijk. Bovendien laat de eenvoudige bediening een groot doelpubliek toe. Het toestel is eenvoudig in gebruik en heeft voldoende actieradius voor ruime wandelingen op strand en dijk”, zegt schepen Pieter Marechal. Graag reserveren op het nummer 0472 90 08 45.